You are currently viewing Celule T – tratament universal pentru toate tipurile de cancer

Celule T – tratament universal pentru toate tipurile de cancer

Celule T – noua descoperire ce va revolutiona tratarea pacientilor bolnavi de cancer in viitorul apropiat

Oamenii de stiinta au descoperit o noua parte a sistemului nostru imunitar, una care ar putea fi folosita pentru a trata toate tipurile de cancer. Cercetatorii de la Universitatea Cardiff din Tara Galilor au descoperit o noua modalitate de a ucide majoritatea formelor de cancer in timpul testelor de laborator folosind celule T.

Descoperirile au fost publicate in revista Nature Immunology. Testele nu au avut loc inca pe oameni.

Descoperirea este inca in primele faze, dar echipa de cercetatori este incantata de „enormul potential” pe care il are. Oamenii de stiinta au cautat modalitati nedescoperite, stiind ca sistemul nostru imunitar ataca in mod natural tumorile sau celulele canceroase.

In acest sens, au gasit celulele T in sangele oamenilor. Aceasta este o celula imuna care scaneaza organismul pentru a verifica daca exista o potentiala amenintare care trebuie eradicata. Diferenta, in acest caz, este ca celula T poate ataca o gama larga de cancere.

Cercetatorul si profesorul Andrew Sewell au relatat pentru BBC ca

„Exista o sansa aici pentru a trata fiecare pacient. Anterior, nimeni nu credea ca acest lucru ar putea fi posibil.

Creste perspectiva unui tratament unic pentru toate tipurile de cancer; o singura celula de tip T va avea capacitatea sa distruga majoritatea formelor de cancer existente

, a continuat el.

Cum functioneaza aceste celule T ?

Echipa de la Universitatea Cardiff a descoperit ca o celula T are receptori pe suprafata ei. Aceasta poate gasi si ucide o gama larga de celule canceroase, inclusiv celule de cancer de piele, plamani, sange, colon, san, os, ovar, rinichi sau col uterin. Ceea ce este si mai important este ca a lasat neatinse tesuturile normale, sanatoase.

Cum se intampla acest lucru, este inca de analizat…

Colegul de cercetare, Gary Dolton a declarat, de asemenea, BBC

„Suntem primii care descriu o celula T care gaseste MR1 in celulele canceroase – asta nu a fost facut pana acum, acesta fiind primul studiu de acest fel.”

Pana acum, testele au fost efectuate doar in laborator sau pe animale. Urmatorul pas este de a face sigura testarea asupra oamenilor.

Sursa – Nature Immunology , BBC

Citeste si Sound Healing – muzica are efect benefic asupra pacientilor cu cancer