You are currently viewing Papiloma virus: Tulpinele HPV16 si HPV18 aproape eliminate

Papiloma virus: Tulpinele HPV16 si HPV18 aproape eliminate

In Marea Britanie doua dintre cele mai periculoase tulpine papiloma virus care provoaca cancer, au fost aproape eliminate.

Ultimele statistici ale Public Health England (PHE), publicate pe 22.01.2020, sugereaza ca a existat o prabusire dramatica a infectiilor cu papiloma virus HPV16, respectiv HPV18 printre tinerele active sexual care traiesc in Anglia.

In cadrul unui grup de 584 de femei cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, au detectat zero infectii cu HPV16 / 18 in 2018.

Prin comparatie, aproximativ 15 la suta dintre femeile tinere au fost infectate cu aceste tipuri de HPV in 2008; anul in care a fost introdus programul de vaccinare in scoli.

Desi dimensiunea esantionului este relativ mica, mai putin de 600 de persoane, raportul sugereaza ca cifrele evidentiaza o scadere mult mai larga a virusului in Anglia.

„Aceasta este o dovada clara a succesului programului de imunizare, care continua sa obtina o acoperire ridicata”; a declarat dr. Vanessa Saliba, consultanta epidemiolog la PHE, intr-un comunicat.

Se crede ca majoritatea oamenilor de pe planeta sunt infectati cu HPV la un moment dat in viata lor. Exista peste 100 de tipuri de HPV, majoritatea fiind inofensive, fara a provoaca simptome.

Cu toate acestea, cel putin 14 sunt cauzatoare de cancer, cum ar fi HPV16 si 18 care provoaca 70% dintre cancerele de col uterin si leziunile pre-canceroase ale colului uterin.

Vaccinul HPV testat in Anglia protejeaza impotriva HPV 16, 18, 6 si 11. Acestea sunt cele mai populare tipuri de virus care au o legatura clara si directa cu cancerul de col uterin.

Cifrele arata ca alte tipuri de cancer, HPV 31, 33 si 45, au scazut, sugerand ca vaccinul ofera protectie incrucisata.

Sursa Iflscience

Citeste si Cancerul de piele – Tratament naturist prin plante si uleiuri