You are currently viewing Sound Healing – muzica are efect benefic asupra pacientilor cu cancer

Sound Healing – muzica are efect benefic asupra pacientilor cu cancer

Te-ai fi gandit ca ascultarea unor sunete in anumite frecvente ofera o serie de beneficii importante si are un avea efect terapeutic cu rezultat dovedit stiintific asupra pacientilor tratati pentru cancer?

Intr-un studiu publicat in Oncology Nursing Forum (2011), cercetarile sugereaza ca terapia prin muzica (sound healing) a reusit sa reduca anxietatea, starea de greata si starea de voma care rezulta in urma chimoterapiei la pacientii bonlavi de cancer.

Muzicoterapia poate fi o forma de tratament pentru foarte multe probleme psihologice, ajutand totodata la imbunatatirea functiilor cognitive, tulburarilor de dispozitie, comportamentale si sociale. Pe parcursul sesiunilor de terapie prin muzica, pacientii tratati pentru cancer au posibilitatea de a se juca cu instrumentele muzicale, a asculta si canta.

Cat de benefica este muzica in terapia de vindecare?

Terapia prin muzica, sound healing sau muzicoterapia este benefica pentru orice persoana prin imbunatatirea ritmului cardiac, reducerea anxietatii, stimularii creierului si stimularea procesului de invatare. Un studiu recent realizat pe un esantion de pacinenti carora li se introduceau perfuzii s-a constatat faptul că cei care ascultau muzica erau mult mai calmi si relaxati spre deosebire de cei care nu ascultau.

Terapia prin muzica are doua forme diferite, cea activa si cea receptiva. In terapia prin muzica activa, terapeutul si pacientul participa activ la crearea muzicii cu instrumente sau voce. Muzicoterapia receptiva se intampla intr-un cadru mult mai relaxat unde terapeutul produce muzica pentru pacientul care este liber sa danseze, deseneze, picteze, asculte sau mediteze in timpul sesiunii. De obicei, terapeutul determina metoda data. Forma de muzicoterapia este determinat de terapeut, doar daca nu este solicitata in mod specific de catre pacient.

Corpul uman este creat majoritar din apa

Muzica este energie, fiecare sunet are o frecventa ce poate atinge anumite organe ale corpului nostru.

Astfel in 1994, japonezul Emoto Masaru a facut un experiment care a uimit lumea. Acesta a pus apa sa asculte diferite tipuri de muzica dupa care a inghetat-o rapid. Fiecare tip de muzica a format un cristal diferit, astfel incat muzica clasica a format cristale de forme superbe, echilibrate. Pe de alta parte, muzica heavy metal a creat cristale de forme neregulate, urate.

Prin acest experiment s-a demonstrat clar ca muzica are un efect imens de important asupra corpului uman.

Va invitam sa urmariti acest scurt video care evidentiaza experimentul lui Emoto Masaru

Suport in vindecarea anumitor boli

Conform specialistilor in domeniu, fiecare sunet sau ton duce la un raspuns din partea fiecarui pacientului. Muzicoterapia de relaxare, ii permite organismului sa scape de tensiune si sa remedieze probleme precum insomnia sau dementa. Muzicoterapia cu muzica vesela, dansanta, imbunatateste imunitatea, in timp ce muzicoterapia cu muzica de relaxare contribuie la reducerea nivelului de stres prin re-echilibrarea chakrelor.

Urmatoarele afectiuni se pot ameliora prin terapia prin sound healing:

 • Alzheimer
 • Fobiile
 • Depresia
 • Insomnia
 • Parkinson
 • Starea de greata si voma ce rezulta in urma chimoterapiei la pacientii bonlavi de cancer
 • Autismul
 • Deficitul de atentie

Iata care sunt efectele ascultarii fiecarei frecvente sonore :

 • 174 Hz – este frecventa  impamantarii, care ofera un sentiment de stabilitate, echilibru si curaj
 • 285 Hz –  frecventa care vindeca si regenereaza tesuturile, restructureaza organele deteriorate carora le transmite informatia de a reveni la forma originala
 • 396 Hz – este frecventa puterii in realizarea obiectivelor, care ajuta la eliberarea fricilor si vinovatiilor adanc stocate in subconstient
 • 417 Hz –  este frecventa care purifica, indepartand energia negativa din organism dar si din mediu
 • 528 Hz –  este frecventa Iubirii Divine care transforma si regenereaza celulele (repara ADN-ul aducandul la starea perfecta)
 • 639 Hz –  este frecventa care permite manifestarea unor conexiuni si relatii sanatoase interumane
 • 741 Hz –  este frecventa care detoxifiaza celulele si organele si care ajuta la expansiunea constiintei
 • 852 Hz –  este frecventa care sprijina dezvoltarea intuitiei, reconectarea cu aspectele noastre mai inalte
 • 963 Hz –  este frecventa care ajuta la accesarea Energiei Primordiale a Creatiei, ajuta la activarea glandei pineale si trezeste intuitia

In egala masura, muzica poate ameliora problemele emotionale precum depresia si anxietatea. Pacientii care au fost rugati sa picteze in timp ce ascultau muzica sau au improvizat un cantec, au obtinut rezultate promitatoare in tratatarea unor astfel de afectiuni.

Experimentarea terapiei prin sunete

Daca doriti sa experimentati o astfel de terapie prin sunet in mod gratuit puteti accesa pagina de YouTube Sound Theraphy by Narcis Virgiliu.

In egala masura daca doriti sa participati la o sesiune de sound healing (vindecare prin sunet) puteti sa luati legatura cu Narcis Virgiliu (El Condor) sau Andreea Aron (Maiastra) prin intermediul paginii lor de Facebook Sound Theraphy

Citesti si Celule T – tratament universal pentru toate tipurile de cancer