You are currently viewing Ayahuasca: Terapia prin samanism impotriva cancerului

Ayahuasca: Terapia prin samanism impotriva cancerului

Ayahuasca a cunoscut o popularitate crescanda in ultimul deceniu, devenind chiar un trend printre occidenatali.

Ayahuasca, acest amestec de plante medicinale este folosit de secole de catre samanii din padurea tropicala din Amazon in ritualurile de calauzire a oamenilor prin halucinatii vizuale si auditive.

Ayahuasca este un puternic preparat psihedelic folosit de samani din Peru sau zona amazoniana, ce poate contribui cu success in lupta impotriva cancerului, sustine omul de sttiinta Eduardo Schenberg, de la universitatea din Sao Paulo, Brazilia.

Ayahuasca are proprietati anti-cancer

Folosirea substantelor psihoactive este o caracteristica a practicilor samanice de pe tot globul, dar locuitorii Americilor latine par a fi inzestrati cu o mai mare varietate. Ceaiul de Ayahuasca este un amestec de plante realizeazat prin fierbere la foc mic, pentru a obtine o substanta foarte concentrata.

Ayahuasca se prepara in modalitati variate in functie de cultura locala, dar intotdeauna va contine Banisteriopsiscaapi si o planta ce are in componenta dimethyltryptamina (DMT) – Psychotria viridis. Ayahuasca este consumata doar sub supravegherea unui saman ce foloseste descantece, intr-un spatiu cu lumina difuza, deoarece produce cateva ore de halucinatii, inducand ideea ca se poate comunica cu lumea spiritelor si se poate atinge vindecarea fizica si spirituala.

Fiecare pacient sau persoana care consuma Ayahuasca in timplul unei ceremonii samanice are trairi si constientizari foarte diferite, deoarece inainte si in timpul ceremoniei sau cateodata chiar luni de zile de la data ceremoniei, vor iesi la suprafata anumite subiecte si traume, lucruri din trecutul nostru, care ni se arata pentru a le vindeca sau constientiza.

Studii

Cercetatori sustin ca Ayahuasca are proprietatea de a genera neuroni/structuri neuronale noi, de a desface caile care se formeaza la nivel cerebral atunci cand pacientul trece printr-o trauma, permitand astfel sa construiasca noi legaturi prin care trauma respectiva sa nu mai afecteze, ea vindecandu-se.

Dupa o experienta si ceremonie cu Ayahuasca, oamenii au raportat deseori ca a fost mai mult decat o senzatie de euforie, si ca au patruns adanc in interiorul lor rezolvand probleme si resentimente din trecut si atingand un nou nivel de pace interioara.

Citesti si Cancerul testicular este foarte tratabil si de obicei vindecabil