You are currently viewing Tesuturile canceroase distruse in proportie de 98% de Pelinita

Tesuturile canceroase distruse in proportie de 98% de Pelinita

Cercetatorii incerca in mod constant sa gaseasca un tratament impotriva cancerului si se pare ca l-au gasit! .

Aceasta planta care creste si pe teritoriul Romaniei si potrivit „Life Science” magazine, poate distruge pana la 98% din tesuturile canceroase. Planta despre care discutam este pelinita (Artemisia annua) sau pelinul dulce, cum il numim traditional.

Pelinita distrugere tesuturile canceroase in procent de 28%!

In combinatie cu fierul, procentul poate ajunge chiar si la 100%, fara a afecta celulele sanatoase din organisim. Substanta activa din Pelinita, artemisinina,  a fost utilizatat in trecut ca remediu impotriva malariei.

In tesuturile canceroase fierul se acumuleaza datorita receptorilor de transferina care le ajuta in procesul de diviziune celulara.

Acesti receptori se regasesc si in celulele normale, neafectate de cancer, dar diferenta este ca in celulele canceroase pot fi vizitate de combinatia fier si artemisinina. In urma numeroaselor experimente realizate, sa dovedit ca artemisinina in combinatie cu fierul, poate distruge in mod eficient peste 50 de forme de cancer.

Combinatia artemisinina si fier testata pe 50 de forme de cancer

Oamenii de stiinta chinezi Henry Lai si Narendra Singh de la Universitatea din Washington, au izolat initial artemisinina in anul 1972 pentru a trata malaria izbucnita in timpul razboiului din Vietnam. Ea fiind un antimalaric recunoscut, cu eficienta maxima in lupta impotriva tulpinilor Plasmodium sp cu rezistenta medicamentoasa.

Conform ultimelor cercetarii in domeniu, pelinita a fost testata pe 50 de tipuri de celule canceroase. Tratamentul a avut un raspuns foarte pozitiv in tratarea cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, leucemie sau cancer la rinichi. Tratamentul fiind foarte eficent si in tratarea cancerului la pancreas

Artemisinina este un derivat semisintetic utilizat ca medicament în tratamentul malariei cu Plasmodium falciparum. Fiind descoperita si izolata in 1972 de catre Youyou Tu, o cercetatoare chineza, care a primit pentru aceasta descoperire Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in anul 2015.

Sursa – Wiki

Citeste si Cancerul de col uterin: Virusul HPV