You are currently viewing Chimioterapie naturista: Vascul (Fraxinus), alternativa naturista

Chimioterapie naturista: Vascul (Fraxinus), alternativa naturista

Se pare ca vascul va poate oferi mai mult decat un moment dulce si un sarut de Craciun. Oamenii de stiinta au descoperit ca frunzisul festiv poate ajuta la combaterea cancerului prin chimioterapie naturista, in special cel de colon.

Cercetatorii australieni au descoperit ca o anumita specie de vasc, numita fraxini, poate distruge celulele canceroase prin chimioterapie naturista. Comparativ cu chimioterapia medicala, acesta nu agreseaza celulele intestinale sanatoase.

„Acest lucru ar putea insemna ca fraxini este un potential candidat pentru o toxicitate crescuta impotriva cancerului; reducand totodata potentialele efecte secundare”, a declarat cercetatorul principal Zahra Lotfollahi.

Lotfollahi a spus ca ultimele descoperiri sunt importante, deoarece chimioterapia vine cu o serie de efecte secundare severe, inclusiv ulceratii bucale sau caderea parului si este la fel de eficienta in uciderea celulelor sanatoase din pacate, nu doar a celulelor canceroase.

Cercetatorii au comparat trei tipuri de extracte de vasc cu chimioterapia si au descoperit ca fraxini a fost singurul care a aratat un impact redus asupra sanatatii celulelor intestinale.

Cercetatorii au declarat ca fraxini contine o proteina care poate tinti si ucide celulele canceroase regasite in special in colon.

Cercetatorii au descoperit ca extractul de vasc de fraxini de la sine a fost „extrem de eficient” la reducerea viabilitatii celulelor canceroase de colon, iar in anumite concentratii, extractul chiar a crescut eficenta chimioterapiei impotriva celulelor canceroase, sugerand ca poate fi utilizat fie pentru a ajuta chimioterapia sau sa actioneze mai bine, fie ca o alternativa la chimioterapie in ceea ce priveste cancerul de colon.

„Extractul de vasc este o considerat o terapie alternativa viabila in Orientul Mijlociu de foarte mai multi ani, dar este important pentru noi sa intelegem stiinta din spatele ei”,

a spus profesorul Gordon Howarth de la Universitatea din Adelaide intr-un comunicat.

In tara noastra exista cateva produse care actioneaza impotriva cancerului si printre acestea mentionam SonaVital. Un compus format 6 plante culese din Padurea Amazon care functioneaza ca ca o chimioterapie naturista.

Citesti si Imagistica: Oamenii de stiinta USC promoveaza un instrument revolutionar