You are currently viewing Prevenirea cancerului de colon: Abordarea naturista

Prevenirea cancerului de colon: Abordarea naturista

Exista o serie de metode pentru a ajuta la prevenirea cancerului de colon. Foloseste-le!

Pe langa faptul ca exista teste medicale care ajuta la detectarea bolii mai devreme, este mai bine sa faci modificari ale stilului de viata pentru a reduce riscul in sine.

Cateva repere de esenta ale dietei sunt, sau ar trebui sa fie cunoscute tuturor:

-oportunitatea evitarii lactatelor de vaca in favoarea celor de capra/oaie;

-evitarea combinarii la aceeasi masa a proteinelor – carne, fasole, ciuperci cu glucidele – dulciuri, fructe, paine, cartofi etc.;

-consumarea in fiecare dimineata doar (in principiu) a fructelor;

-in cazul persoanelor care se considera „la risc”, asumarea unor perioade de post – fara proteina animala – cat mai dese.

Aceste indicatii generale, odata respectate, imbunatatesc starea generala de sanatate si ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum si al unui numar de boli cronice.

De asemenea, pentru prevenirea cancerului de colon au fost gasite cateva remedii naturiste sau terapii alternative care joaca un rol semnificativ.

Iata cateva concluzii:

Vitamina D

Nivelurile ridicate de vitamina D din sange pot fi legate de un risc mai mic de cancer de colon, potrivit unui studiu din 2019.

Analizand datele despre 5706 de persoane cu cancer colorectal si 7107 de persoane sanatoase, cercetatorii au stabilit ca femeile cu cele mai mari niveluri de vitamina D aveau un risc redus semnificativ statistic de cancer de colon in comparatie cu cele cu cele mai mici niveluri.

Pentru barbati, riscul a fost redus, dar nu intr-o masura semnificativa statistic.

Graviola sugerata ca tratament naturist pentru cancer de colon

Cercetarile realizate asupra proprietatilor plantei, de grupuri independente de specialisti, au demonstrat ca in special compusii chimici din grupa Annonaceous acetogenins, continuti in mod natural de planta, au proprietati antitumorale deosebite si o toxicitate selectiva impotriva diferitelor tipuri de celule canceroase (fara a dauna celulelor sanatoase).

Accesand link-ul de mai sus, gasiti un produs romanesc care contine Graviola combinata cu factori activi sinergici si care a oferit rezultate deosebit de bune miilor de oameni care l-au folosit.

Folat

Asigurati-va ca consumati suficient folat (o vitamina B care se gaseste in alimente precum spanacul, sparanghelul si cerealele fortificate) poate scadea riscul de cancer de colon, potrivit unei meta-analize din 2005.

Aportul zilnic recomandat de folat este de 400 mcg pentru majoritatea adultilor.

Femeile insarcinate ar trebui sa consume 600 mcg zilnic, in timp ce femeile care alapteaza ar trebui sa consume 500 mcg zilnic.

Quercetin

In testele de laborator pe culturi celulare, oamenii de stiinta au demonstrat ca quercetina poate ajuta la stoparea cresterii cancerului de colon.

Mai mult, un studiu realizat in 2010 pe 672 de persoane, a descoperit ca aportul dietetic de quercetina poate fi legat de riscul redus de cancer de colon.

Quercetina se gaseste in mod natural in alimente accesibile precum mere, ceapa si fructe de padure.

Ceaiul Alb

Ceaiul alb poate ajuta la inhibarea cresterii criptelor aberante (un precursor al cancerului de colon), potrivit unui studiu realizat pe animale publicat in 2001.

Ceaiul verde a fost, de asemenea, folosit pentru a lupta impotriva cancerului de colon in cercetarea pe animale si studiile in eprubeta.

Cu toate acestea, datele stiintifice disponibile sunt insuficiente pentru a concluziona ca orice tip de ceai poate preveni cancerul de colon la om.

Medicina alternativa si prevenirea cancerului de colon:

Daca va ganditi sa utilizati remedii naturiste, asigurati-va ca mai intai fie ca aveti suficiente informatii, fie ca intrebati medicul specialist – naturist sau alopat Administrarea acestora fara a avea intai cunostintele necesare, ca si evitarea sau intarzierea ingrijirii pot avea consecinte grave asupra sanatatii.

Citeste si CRISPR-Cas9 – Primul studiu clinic al celulelor imunitare T