You are currently viewing Cancerul Oral – Modalitati naturale de prevenire si tratare

Cancerul Oral – Modalitati naturale de prevenire si tratare

Cancerul oral este una dintre cele mai frecvente si mai letale dintre bolile din intreaga lume, cu o rata de supraviețuire de cinci ani de doar 50%. Anual, se estimează ca 400.000 de persoane la nivel mondial sunt diagnosticate, prevalenta cancerului oral fiind deosebit de ridicata in randul barbatilor.

Conform unui studiu al Raportului Mondial de Sanatate, publicat in 2015, cancerul oral variaza la barbati de la 1 la 10 cazuri la o populatie de 100.000. Rata cancerului oral este de 12,6% pe o populatie de 100 000 in India. Barbatii (48,2%) sunt mai afectati decat femeile (20,5%).

Formele de cancer oral sunt tratate in principal prin interventii chirurgicale cu sau fara radioterapie adjuvanta si / sau chimioterapie. Cu toate acestea, exista o morbiditate si mortalitate semnificativa post-tratament.

Aceasta imagine de ansamblu pune accentul pe terapiile naturale de combatere a cancerului oral. Astfel, exista mai multi compusi naturali care pot imbunatati prevenirea cancerului oral.

S-a estimat ca 43% din decesele de cancer la nivel mondial se datoreaza tutunului cu alcool, dietei nesanatoase, inactivitatii fizice si infectiilor.

Carcinogeneza orala este un proces multi-punct insotit de modificari genetice, care duc la displazie progresiva, crestere neregulata a celulelor canceroase.

Chirurgia, radioterapia si chimioterapia sunt cele mai frecvente tratamente concepute pentru a stopa raspandirea cancerului oral.

Din pacate, in timpul acestor terapii, multe dintre celulele sanatoase ale corpului sunt, de asemenea, deteriorate sau distruse.

Pentru a reduce incidenta cancerului oral, este necesar un diagnostic precoce si un tratament prompt al tulburarilor potential maligne. Prin urmare, terapiile naturale pot fi un foarte bun inlocuitor.

Suplimentele dietetice precum fructele si legumele sunt bogate in substante fitochimice si ofera o varietate de antioxidanti precum vitamina A, C, E. Spirulina, Seleniu, ceai verde (EGCG), Neem, Rosii (licopen), turmeric (curcumina), Graviola, fructul cu proprietati anticancerigene folosit pentru tratament naturist cancer inca din 1940 si unele ciuperci medicinale sunt de asemenea utilizate ca agenti chimiopreventivi si chimioterapeutici.

Antioxidantii sunt substante care pot inhiba procesul de oxidare asociat cu radicalii liberi. Radicalii liberi sunt oxidanti, electroni neperecheti, care sunt foarte activi si se crede ca interactioneaza cu ADN-ul provocand leziuni celulare si cancer.

Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi prin donarea unuia dintre electronii lor, punand capat reactiei de furt de electroni. Mai mult, nutrientii antioxidanti sunt stabili in orice forma si, prin urmare, nu pot deveni radicali liberi prin donarea unui electron.

Modul de actiune al antioxidantilor

Antioxidantii actioneaza prin diferite mecanisme, adica prin inducerea apoptozei, un efect anti-inflamator, anti-hormonal, un efect de imbunatatire a imunitatii, arestarea ciclului celular si diferențierea celulelor.

De asemenea, joaca un rol in expresia genelor, in suprimarea proliferarii si in angiogeneza, inhiba modificarea secundara si dezvoltarea celulelor canceroase.

Rolul antioxidantilor in cancerul oral

Beta caroten este un precursor al vitaminei A intalnit frecvent in fructele si legumele de culoare verde inchis, portocaliu sau galbui, precum spanacul, morcovul, cartoful dulce, mango, papaia si portocalele.

Citeste si Tumora Cerebrala – diferite de tumori cerebrale, cauze si simptome