You are currently viewing Graviola (Annona Muricata) – Efectele asupra leucemiei

Graviola (Annona Muricata) – Efectele asupra leucemiei

In tarile in curs de dezvoltare, terapia pe baza de plante este prima forma de tratament pentru majoritatea tipurilor de boli.

Graviola (Annona muricata) – Aproximativ 75–80% din populatia lumii prefera terapia pe baza de plante ca un tratament major datorita adecvarii si satisfactibilitatii sale, care imbunatatesc simetria corpului uman cu efecte secundare minime.

Fructele si plantele au fost prezentate din trecut ca instrumente promitatoare pentru a deveni un agent anticancer natural.

Multe dintre aceste extracte de plante sunt utilizate in prezent in terapia si prevenirea cancerului. In special Graviola (Annona muricata) din padurea Amazoniana.

Aceast articol va explora si va pune accentul in special pe plante si fructe utilizate in tratamentul leucemiei.

Leucemia este recunoscuta inca din 1845, cand a fost publicat un raport asupra unui pacient care a murit de boala, care a aratat un numar amplificat de celule din sange.

20 de ani mai tarziu, s-a constatat ca diagnosticul de leucemie ar putea fi posibil prin punctia maduvei osoase.

Leucemia este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la nivel mondial.

Scaderea incidentei bolilor infectioase si cresterea duratei de viata a omului au provocat prevalenaa leucemiei. Utilizarea ierburilor terapeutice ca leacuri impotriva leucemiei este proeminenta.

Tipuri de leucemie

Conform caracteristicii patologice, exista patru tipuri majore de leucemie. Leucemia acuta este impartita in leucemie mieloida acuta (AML) si leucemie acuta limfoblastica (ALL).

Leucemia promielocitica acuta (APL) este un subtip de leucemie mieloida acuta. Leucemia cronică este impartita in leucemie mieloida cronica (LMC) si leucemie limfocitara cronică (CLL).

Privilegiul terapiei cu plante

Plante medicinale au simbolizat siguranta in contrast cu tratamentul sintetic (chimioterapie si radioterapie).

Acestea joaca un rol esential in tratamentul cancerului de orice forma.

Pentru pacientii cu cancer, utilizarea de medicamente complementare si alternative este primul tratament de dorit cu efecte secundare usoare si efecte adverse mai mici in comparatie cu cele sintetice.

Istoria medicinei traditionale

Terapiile experimentale si clinicile de medicina alternativa au demonstrat ca multe combinatii din plante sunt eficiente pentru tratarea cancerului in diferite stadii.

Plantele sunt considerate una dintre principalele surse de materiale biologic active. Pe baza studiilor epidemiologice, unele alimente, cum ar fi fibrele dietetice, legumele, fructele si soia, au actionat ca agenti chimiopreventivi pe tractul gastrointestinal.

Inregistrari recente au raportat ca plantele medicinale sunt folosite de 80% dintre persoanele care traiesc in zonele rurale ca principal sistem de ingrijire a sanatatii.

In regiunea Orientului Mijlociu, 700 de specii de plante identificate sunt cunoscute pentru valorile lor medicinale.

Comparativ cu sinteza chimica, produsele naturale derivate din plante reprezinta o sursa atractiva de agenti activi biologic, deoarece sunt din natura si disponibile la preturi accesibile.

Graviola (Annona muricata), Abuta (Cissampelos pareira), Amor Seco (Desmodium adscendens), Bitter Melon (Momordica charantia), Cat’s claw (Uncaria tomentosa), Samambaia (Polypodium decumanum), dar si multe alte plante cunoscute de indigeni ca fiind plante puternic imunizante si vindecatoare precum cele de mai jos:

Hibiscus cannabinus (Kenaf)

Contine componente bioactive, precum taninuri, saponine, polifenolici, alcaloizi, acizi grasi, fosfolipide, tocoferol si fitosteroli.

Uleiul de seminte de kenaf este o sursa unica si bogata de compusi bioactivi cu proprietati antioxidante si anticancerigene ridicate.

In plus, s-a raportat ca aceasta planta inhiba actiunea substantelor chimice cancerigene in inducerea cancerului de colon si, de asemenea, ucide celulele canceroase ovariene prin apoptoza.

Studiile ulterioare din datele nepublicate au confirmat ca uleiul din seminte de kenaf provoaca moartea celulelor de leucemie umana HL60 si celule K562 si linii de celule WEHI-3H mielomonocitare murine prin inducerea apoptozei.

Radacina de ginseng

Este unul dintre medicamentele pe baza de plante obisnuite cu functii multiparmaceutice in Statele Unite si Asia de Est.

Ginsenozidele sunt considerate principalele ingrediente active responsabile pentru activitatile farmaceutice ale radacinii ginsengului. Ginsenozidele sunt într-o familie de saponine steroide.

Doua grupuri majore de ginsenozide contin protopanaxadiol si protopanaxatriol.

S-a raportat ca mai multe ginsenozide exercita efecte anticancerigene atribuite capacitatii lor de a inhiba sinteza ADN-ului, angiogeneza si invazia, precum si de a induce oprirea si apoptoza ciclului celular.

Pentru leucemie, ginsenozida Rh1 a aratat un efect suprimant asupra caii de semnalizare MAPK, ceea ce duce la inhibarea invaziei si migratiei celulelor monocitice acute THP-1.

Citesti si Ce sa stii despre leucemie?

Sursa: The Effects of Herbs and Fruits on Leukaemia